CLICKS HERE!!!

Saturday, 23 March 2013

Ashra

Kenapa ASHRA?
ASHRA merupakan GABUNGAN huruf di dalam nama aku sendiri.
Nama ni aku REKA sendiri!
Ada kata macam nama PEREMPUAN.
Ada yang kata nama aku GABUNG dengan "someone".
Jawapannya TAK!
Nama aku SEORANG.
Dan aku REKA sendiri.
Macam PEREMPUAN?
TAK LAH! =D
Amirul ShaHRizAl.




Thursday, 21 March 2013

Lamborgini

Lamborgini(sejenis kereta)  memang mahal.
R1(sejenis motor) pun mahal.
Harga dua benda ni, mencecah ratusan ribu dan jutaan ribu.
Ringgit Malaysia ye, bukan RUPIAH!
Tapi sebenarnya, semua orang mampu beli Lamborgini dan R1 tu.
Tak percaya?

Kita buktikan. mula-mula orang yang beli benda tu semua.
Orang yang beli semua benda tu, dia akan kurang makan.
Kelengkapan barang-barang dia tak cukup.
Apa pun tak dok lah!
Lepas tu menyusahkan orang.

Tapi kalau orang yang tak beli semua tu.
Dia akan cukup makan. Buktinya, GEMUK.
Barang keperluan dia cukup.
Dia ada minyak rambut, dia ada deodren, bedak lagi, pen dia ada banyak, marker pen ada, liquid ada, pemadam ada, pembaris ada,  pensel box besar, cukuplah semua!
Cuba bayang, bila barang dia hilang, dia akan beli yang baru.
Kalau 10 kali hilang? Ha! Berapa dah?
Kalau kumpul-kumpul. Senyum je nak beli Lamborgini and R1 tu.

So kesimpulannya!
Siapa yang lebih kaya?
Fikirlah!

Wednesday, 20 March 2013

Semakin

Semakin kita RAPAT dengan seseorang.
SEBENARNYA,
Semakin kita tidak MENGENALI SESEORANG itu.



Saturday, 16 March 2013

Macam

Macam kita ada dalam FAMILY tu.
Tapi TAK.
Macam kita ada dalam GENG tu.
Tapi TAK.
Macam kita ada dalam DIRI SESEORANG tu.
Tapi TAK jugak.
So macam mana?
Hm...
Macam mana apa? 
Aku SENDIRI tak tahu.