CLICKS HERE!!!

Saturday, 27 July 2013

Jodoh




Jodoh tu rahsia Allah S.W.T. Dan rahsia Allah S.W.T itu indah. =)

Wednesday, 24 July 2013

Hati Kaca

"Apa kau buat tu?"
"Tak dek apa lah."
"HAHA! Aku nampak tu. Koyak lagi? Kali ni apa?."
"Kan dah ckp, tak dek apa."
"Betul ke? HAHA! Ok. Hm. Sampai bila nak jahit tu?"
"Selagi boleh tampal."
"Yelah sampai bila?"
"Aku pun tak tahu."
"Habis tu kenapa jahit lagi?"
"Kalau dia pergi, atlest aku ada benda nak bagi kepada yang datang, even dah tak elok sangat."
"=)(hanya sekuntum senyuman dilemparkan)."


Taklah teruk sangat. Not bad! 



Saturday, 20 July 2013

Kisah 2 Hati.



Shahrul:  Awak. Saya nak cakap dengan awak something ni.
Fina:  Ye saya. Cakap jelah.
Shahrul:  Tapi saya risau awak terasa atau marah je.
Fina:  Eh? Macam serius je ni?
Shahrul:  Agaklah.
Fina:  Hm... Cakap jelah awak.
Shahrul:  Kita couple kan?
Fina:  Ha! Yelah. Kenapa?
Shahrul:  Saya tak niat tau nak kongkong awak.
Fina:  Ok. Lepas tu?
Shahrul:  Boleh tak awak jangan letak gambar lelaki lain?
Fina:  Ha? Tak faham. Apa maksud awak?
Shahrul:  Yelah. Kat FB ke, tweet ke, wechat ke, wasep ke, insta ke. Yang sewaktu dengannyalah. Tahukan?
Fina:  Oh! Kenapa pulak?
Shahrul:  Aduh awak ni.
Fina:  Awak jeles eh?
Shahrul:  Awak. Hm... Senang macam ni lah. Cuba awak bayang, kalau saya buat macam tu. Gambar happy dengan perempuan lain. Kat sosial network gitu semua. Awak akan rasa apa yang saya rasa kot. Saya tak niat nak kongkong awak. Awak nak bergambar, amik jelah. Tapi tak yah lah nak post2, share2 bagai. Ni tak, post. "Sepetang bersama kawan. Lepak tepi pantai. Makan ais-krim." Tunjuk gambar, siap edit lagi! Bapak ah! Dengan saya tak pulak buat macam tu.=(
Fina:  Alolo... Comelnya dia. Saya faham perasaan awak. Saya janji tak buat lagi. Nanti saya buat pasal kita ye.=)   
Shahrul:  Thank sayang.<3


*bolehkah semudah ini? HUHU.

Friday, 19 July 2013

Happy Birthday!

HAHA!=D Umur saya dah 20 tahun. Saya dah besar! Kiki!=P




Tu kek saya! HUHU! TERIMA KASIH KEPADA SEMUA KAWAN YANG WISH!(ceh! macam ramai je!) HIHI!

Monday, 15 July 2013

Hargai

Terasa sunyi?
Tak.
Jangan rasa macam tu.
Sebab ada orang lebih sunyi daripada kita.
Jauh lebih sunyi daripada kita.
So jangan rasa sunyi! =)

Kita selalu nampak orang tu perfect.
Tapi sebenarnya tak!
Kita cuma tak pandai nak hargai apa yang kita ada.
Kita mula jeles dengan orang tu.
Sampai tak nampak benda depan mata.
Semuanya kabur.

Kita tak sedar.
Kita banyak orang nak kongsi masalah.
Tapi semua kita tak nampak.
Sebab apa?
Aku sendiri tak tahu.
Tapi...

Bersyukurlah!
Hargai mereka!
Walau kadang - kadang, atau selalu.
Korang terasa dengan dia orang. =)