CLICKS HERE!!!

Saturday, 29 December 2012

Petang hari. 
Ketiadaan kerja serta kesumbatan yang terlampau. 
Mengajak ku mengokori langkah - langkah ku.
Entah ke mana bersendirian.
Megamall ke pasar malam. 
Menuju ke Mydin. 
Kembali ke Megamall.
Menurut langkah - langkah besar kaki ku.

Bertemu seseorang. 
Sayangnya tidak di cam tuan diri ini.
Sayu menyelubungi diri. 
Hanya jeliran lidah terkeluar kepadanya.
Langkah di teruskan tanpa menjengah ke belakang lagi.

Terlintas di kelapa. 
Tahun lepas. 
Ada je org yang tak kenal diri ini.
Hari tu kat ECM pun sama.
So, CHiLL ah!!! =D


Thursday, 20 December 2012

HEY! KUANTAN! =D


At last! Kuantan! I'm here now! =D Semua buku di tinggalkan terkulai layu di dalam stor. Terkedu di dalam kotak - kotak maggie. Seriously aku nak bebas daripada study! Pheeww! Jam 12.30pm dah muncul di muka TOL Gambang. Bau Kuantan menyerap masuk ke semua deria rasa. SEGAR! =P
Dan... Eh? Eh? Eh? RAPID KUANTAN??? OMG!!! HAHA!!! =D Aku ibarat "katak di bawah tempurung". HAHA! =D Kuantan dah maju!!! HOHO!!! Papan - papan tanda Rapid Kuantan mula berleluasa. Sukar di bendung lagi. Melata seperti cendawan baru tumbuh selepas hujan. HAHA!!! Turut bangga dalam diam.=)

Petang yang kelam kabut! I need stamp! HAHA! Satu Kuantan aku pusing - pusing. Setem. Setem. Setem. Di mana kau? I need you! URGENT! Bagi aku penting! HUHU. Dan dengan berkat usaha yang gigih. Jumpa jugak! HOHO! Best giler rasa! Terus aku tampal setem -setem tu. HUHU. Dan sepantas kilat jugak aku cari peti surat! HAHA!!! =D Damn! Tak tau rasa apa ni. Tapi happy sangat! Even. Ehem2x. HUHU. Kepingan - kepingan surat itu di telan. Selamat di dalam perut peti surat. =) (bantu aku surat - surat ku. Aku berharap. Sampaikan salam aku si abg posto.)

What a day! Time too sleep! KL menunggu pabila terbitnya fajar esok. DSLR di tangan. Gmbr yang menarik di harapkan di sana. =) Wait for me!

*Aku dapat rasa sesuatu. Aku harap ia betul - betul terjadi. So far, Already two clue!!! Esok aku nak dapatkan klue yang ketiga dan keempat. Harap betul - betul terjadi. Hey my FOLLOWERS!!! Doakan aku! =D

Saturday, 27 October 2012

Keadaan Sekarang

Lappy rosak. Buka-buka. No display. OK sedih. Try banyak kali. Buka tutup. Buka tutup. Tak jadi jugak. Macam tak dok perasaan. Masuk Lappy dalam beg. Bawak pergi kedai. Then technician tu ckp.

"Motherboard rosak ni. Kena hantar servis kat KL. 2 minggu."

Pergi meniggalkan lappy bersendirian di sana. Balik ke Penang tanpa lappy. Tapi tak rasa pape. HAHA! =D Since dah nak final, aku rasa takpe kot. Dia suruh study ah tu. HUHU. Sebulan je tanpa lappy. Tapi, aku tak kesah pun lappy ada o tak. Yang aku risau, benda dalam lappy tuh. Aku dah mintak org kedai tu buat back-up files. Harap semua benda adalah. =) Hurm...

Kuantan, of course kena jumpa budak tu. Kalau tak, tak bermakna balik kuantan aku. HUHU. Maka berjumpalah kami. Tempatnya, rahsialah!!! HUHU. Lepak2. Guling2. Golek2. Gaduh2. Manja2. Kutuk2 org yang lalu depan kita org (budak tu yang ajar). Yaw!!! HAHA!!! =D Of course seronok. HUHU.

Tapi pagi ni, nak kena balik dah lah. HUHU. Penang sedang menunggu, kelas sedang menunggu. Buku pun sedang menunggu. HUHU. Malas pulak rasa. Wii...

SO!!! Lappy tak dok, means aku akan jadi katak di bawah tempurung di Penang. Maka, BLOG ni akan bersarang buat seketika. Jadi sapa2, yang ada lalu kat BLOG ni, tolong2 eh tgok2kan. Bersihkan sikit. HUHU. 

Salam. =)

Sunday, 21 October 2012

Plants & Zombies


Pernah main game ni tak korg??? Kalau tak pun. Pernah tgok tak??? Mesti pernahkan. Aku main game ni. Main-main, sampai jumpa robot besar!!! Aku main jelah. Dan aku terasa, lama pulak nak mati semua zombies ni. Nyaris kalah gak lah!!! Aku dengan EXCITEDnya. Gerakkan MOUSE selaju yang mungkin. KLIK!!! KLIK!!! KLIK!!! Laju... LAJU!!! Dan!!! Laju. Sangat bersemangat. Hiyak!!! Lepas tu, ROBOT tu meletup!!! Dan aku dengan GEMBIRAnya!!! JERIT kuat-kuat!!! HAHA!!! =D Dan aku terfikir. Kenapa kuat sangat aku jerit??? HAHAHA!!! =D Pecah perut aku GELAK. SORANG. Macam org giler dah!!! HAHA!!! =D Tapi aku rasa mcm seronok dan sngt EXCITED. HUHU....

*NGARUT??? Bior ah!!! Buek!!! =P

Tuesday, 16 October 2012

SIGH!!!

Dalam satu hari.
Hari nilah!!!
Yelah!!!
Hari ni!!!
Banyak betul benda jadi.
Dan!!!
Benda yang nak kena buat.
(lap peluh kat dahi. lempar ke tanah)


Dalam hujan yang agak lebat.
Dalam kereta
Tersandar di kerusi. 
Memejam mata. 

"Hello. Ayah. Kereta tak boleh START"
(beberapa minit kemudian)
"Baiklah."

Meredah hujan yang agak lebat.
Menapak satu persatu.

"Haziq. Pinjam motor. Bateri kereta aku KONG lah"
(kunci berserta ROAD TAX di berikan)

Dengan SEMANGAT yang masih ada.
Melangkah ke moto dengan LAJU.
VOOOMmm!!! 
(MOTO LC JE. Hiperbola bunyinya)

"Minyak tak dok pulak"
Dengan kelajuan sederhana. 
Sampai di STESEN MINYAK.
DAN!!!
SEAT moto tu tak boleh bukak.
ARGH!!!
Takut takut berani.
Teruskan perjalanan dengan sisa minyak yang ada.

Di dalam bakul.
Bateri kereta yang baru di beli.
SAMPAI.
LEGA.
Bateri di pasang. Enjin di hidupkan.
Alhamdulillah.

Ke destinasi seterusnya dengan kereta pula.
DAN!!!
Hp tertinggal.
ARGHH!!!
Semua LIST barang nak beli ada dalam tu.
Haih...
Dengan memori yang tak berapa kuat.
Ambil je barang yang ternampak.
FUHH!!!

PISANG GORENG BESERTA AIR JAGUNG. 
Menjadi penenang JIWA. (^_^)v

Sunday, 14 October 2012

Road to Pangkor

Hujung minggu yang di nantikan!!!
Holiday to Pangkor.
Apa yang di jangkakan semua meleset.
Tak mahal mana pun nak pergi sana. 
Murah jelah!!! HAHA!!! =D 
Sangat banyak benda nak di ceritakan sebenarnya.
Banana boat, snorkeling, masalah lagi.
Seronok sebanarnya! =D
SPEECHLESS!!!
SANGAT SERONOK!!! =D
THANKS TO ALL!!! 
Korang memang BEST!!!


Aku sangat berharap, semua org yang JOIN trip ni.
Ada dalam gmbr ni.
Tapi apakan daya.
ARGHHH!!!
Kecewa sikit rasa. ='(


SO!!! OUR NEW DESTINATION!!!
DRUM PLEASE!!!
(dum... dum... dum...)


GENTING HIGHLANDS!!!
FEWIIT!!!
GENTING!!! 
TUNGGU KITA ORANG!!!
(^_^)v

Wednesday, 10 October 2012

Tapi Bagaimana



Tapi Bagaimana. Spider nyanyi. Aku rasa semua FAMILIAR dengan lagu ni. Cuba tgok VIDEO dia. Aku rasa STYLE kot. HUHU. =P  TAPI!!! Ada org ckp, VIDEO ni. Dia tiru satu SHORT FILM ni. tajuk dia "SIGNS". TGOK BAWAH NI!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yodgD1jR2fU&feature=related
(BUKA LINK NI)

HA!!! Mungkin ah TIRU kan. Tapi aku tetap rasa MUSIC VIDEO TAPI BAGAIMANA ni BEST!!!
HOHO!!! =D Bior ah org nak kata TIRU ke apa. Kalau tak dok MV ni. Org tak tau kot SHORT FILM SIGNS ni. HUHU.






Tuesday, 9 October 2012

KAKI BULI

Aku serta roomate aku yang sorg ni. 
Free hari ni. 
Maka kami pun tidolah. 
Sedar2, tu dia!!! 1.30pm dah. 
Tak mkn lagi ni. 
Dengan CARGASnya, kami melangkah ke dewan makan. 
Tunggu kami!!! HAHA!!! =D 
Dah lmbt, org pun tak ramai. 
Maka berLUNCH lah kami berdua. 
Tak lama lepas tu. 
"Boleh tak aku makan dengan korg???" (someone)
"Eh??? Sure! Duduk jelah." (Aku)
Dengan ramahnya dia membuka cerita satu per satu.
Then. Dia 22 umurnya. No wonder aku rasa dia sangat matang.
Tapi!!! 
Course Komputer.
Dan aku teruja. 
Sebab aku jumpa seseorg drpd course Komputer yang tak NERD.
HAHA!!! =D
Sory gang2 Komputer. HUHU...
(TAK NIAT NAK KUTUK)
Story... Story... Story...
"Aku dulu kena BULI je kot kat sekolah"
Ok. Satu CONFESSION yang sangat berani. HAHA!!! =D
Rilek bro. HUHU...
Tapi tgok muka. Mcm muka pembuli. Bukan muka di buli.
HAHA!!!
Tapi aku tgok dia STYLE ah!!! KACAK BANGAT.
GADIS-GADIS tgok cair ah!!! 
WAWAWA!!! 
Aku penah nampak dia kuar dengan awek dia pakai baju sama.
HAHA!!! =D
KANTOI SUDAH!!! (^^,)v
RILEK BRO. ZAMAN KAU KENA BULI DAH HABIS. =)

Sunday, 7 October 2012

Ini saya! =D


Jika saya rasa awak BODOH. Saya akan ckp kat awak. 
"Hey! Awak BODOH lah".

Kalau saya rasa awak  tak betul. 
Saya akan biarkan awak terus jadi tak betul.

Kalau saya tgok awak BERLAGAK. 
Saya akan buktikan awak tak patut berlagak.

Kalau saya rasa awak COOL.
Saya akan KAGUM dengan awak.

Kalau saya rasa awak STYLE.
Saya akan JELES dengan awak.

Saya tak perlukan KRITIKAN sesiapa.
TERUTAMA daripada awak.
Ha!!! Awaklah wahai GADIS! =)
HEHE. =P
Saya tetap dengan CARA saya. =D 

Friday, 5 October 2012

Waffle OH waffleS!!! =D

Tetiba pulak mengidam benda kat sebelah ni. OK, lepas solat Jumaat pergi beli satu. Sedapnya!!! HUHU. =) Waffle Coklatlah!!! Order!!! Wow!!! Aku teruja tgok org yang buat Waffle ni. 1st time aku rasa. Dia guna timer. HAHA!!! =D Macam lawak. Tapi berguna kot. Lepas dia letak benda dan rata-ratakan kat kuali dia tu. Dia tutup. Dan tett!!! Masa dia 3.10 minit. HAHA!!! =D Aku pun mcm. OK. Kedai ni dasyat. So aku pun tunggulah 3.10 minit. Dengan penuh debaran aku tunggu. Setiap saat, masa berkurang. Dah smpi masa. TEEEEEEETTTTTTTTTTTT!!!! Mak ai!!! Kuat giler bunyi timer dia!!! HAHA!!! =D Pengalaman yang menarik aku rasa. Aku tak pernah tgok lagi org buat waffle mcm tu. HUHU... =D

Thursday, 4 October 2012

MONEY

Duit boleh beli kebahagiaan ke? Ramai ckp mcm tu. Kawan aku ckp, perempuan sekarang nak duit je. Rupa tak dok, poket penuh. Keliling awek. Betul ke? Kenapa boleh jadi mcm ni? Hidup sekarang ni terdesak sangat ke? Tapi, kalau tak dok duit pun. Susah hidup ni. Tu tak boleh. Ni tak boleh. So mcm mana ni? Kira betullah duit tu memang boleh beli kebahagiaan? Tapi bila duit dah banyak, lain pulak masalahnya. Timbul pulak masalah kurang kasih syg. Nak cari duit, kerja kerja dan kerja. Lepas tu mulalah. "awak ingt duit tu boleh bawa kebahagiaan ke?" Mcm ni pulak jadinya. So mcm mana ni? Duit tu bawa kebahagiaan atau bencana? Hurm... Apa kata, kita amek je yang mana ada. Ada RM100. Belanja RM100. Ada lebih, belanja lebih. Sebab aku rasa, duit ni tak pernah cukup. =)

Sunday, 30 September 2012

Hidup Remaja

Hujung mingggu. Apa yang nak buat. Balik  rumah sewa. Tak semua ada. Ada yang balik. Tinggallah yang duduk jauh-jauh je. So berkesumbatanlah dengan mana yang ada. Pagi Sabtu, tak buat pape pun. Semua bangun lewat. Aku dengan penuh bersemangatnya main game bola. Berlatih! Baru boleh menang bila main nanti! HAHA!=D Main punya main. Baru sejam. Pergh! Hilang arah. Bukak movie. Expendables 1. Hari tu tgok Expendables 2 kat wyg. Tak fhm. Org kata sebab tak tgok Expendables 1. Aku pun tgok lah yang 1st punya... Tapi. Sama je tak fhmnya. HAHA!=D Pastu bukak Maharaja Lawak. Layan. Gelak sensorang. Ok gak! Then, sorg2 pun menyedarkan diri. Malam! Wayang. Hantu Kapcai. Sebelum pergi tu. Makan siap2 kat rumah. Konon ah nak jimat.
Nasi Goreng Pataya!!!
Dasat gak member aku ni boleh buat nasi ni. Tapi dekat setengah jam jugaklah menunggu. HUHU. Tapi kira OK lah aku rasa. Untuk org baru yang baru menceburi bidang ni. HAHA!=D Tapi! Nasi tu masin. Dan aku confuse. Tu nasi goreng pataya atau nasi goreng ikan masin? HAHA!=D Tapi sedap kot... Ha... Then kul 8 gitu, kita org merempit pargi mall. Vooommm!!! Sampai2 mall. Semua nak makan ais-krim. Tak boleh bla! Muka ganas! Bawak motor macam ribut, makan ais-krim. Comel jerh. HEHE.=P Habis wayang, uptown. Makan piza kat sana. Piza pasar malam tu. Tau tak? Konon ah tadi nak jimat. HAHA!=D Dah sumbat. Lepak pantai bersih lak. Chicken chop lak kat sana. Memang 1 penjimatan hebat sebenarnya! HAHA!=D Lepak kat sana. Sampai kul 3 pagi gak lah! Malam tu, Man. Utd. lawan Tottenham. Game rancak kot! Tottenham menang 3-2. Dan malam pun makin tua. Gerak baliklah. Dah sampai rumah. Duk sembang lagi dalam gelap. HAHA!=D Seronok! Macam ni lah hidup org bujang. Nanti dah kahwin, mana ada semua ni. HUHU. Nikmati zaman remaja kita! Jangan buat pelik2 dah lah. Jangan malukan mak ayah kita. HUHU. =)

Sunday, 23 September 2012

NEW BURGER in McD

Samurai Burger. With Sakura McFizz. And Katsu Curry McShaker....
New meal at Mcd!!! HUHU...
Sedap gak ah!!! Nyum... Nyum....


Nampak tak gambar ni??? Lazatkan???
Aku amekkan gmbr tok sapa2 yang tak makan lagi burger ni.... HAHA!!!=D
Rugi sapa tak rasa!!! HUHU... (Promote McD!!! Jadi duta McD pas ni). HUHU...


Nampak tak debaran burger ni??? Dah bukak kotak...
Ada balut dengan kertas lagi...  Bestkan??? HUHU...
Tapi sos dah habis... HAHA!!!
Tu sebab aku dah makan Katsu Curry Mcshaker dulu. HUHU...
Sedap tau!!! (Promote McD lagi... =P)


Aik??? Burger ni dah kena gigitlah!!! HAHA!!! =D Nyum nyum... (^_^)


5 minit kemudian...

Erkkkk..... Alhamdulillah... Heee... (^_^)v

Friday, 21 September 2012

NAZIHA

Siapa tengok cerita ni??? Aku layan dari awal sampai habis!!!
Aku dah download FULL EPISODE!!! HOHO!!!
So siapa nak, bag jelah thumbdrive kat aku...
Aku tak kesahlah... Boleh je bagi....


"CINTA TIDAK SEMESTINYA BERSATU"
Cewah!!! HAHA!!! =D
Kalau korang layan cerita ni, korg tau lah ayat ni... HAHA!!! =D
Cumalah kan... Adam mati!!! Argh!!! Ending yang sedih aku rasa...
Adam berkorban banyak dah aku rasa...
So patutnya Adam yang layak dapat Naziha...
Patut Akmal yang kena bunuh... Bukan Adam..
Baru happy ending sikit.... HUHU...
Jadi Director I lepas ni... =P
Memanglah cinta tu perlukan pengorbanan...
Tapi.... Haih....
Kesian Adam... ='(

Thursday, 20 September 2012

PERKARA YANG MEMALUKAN

Hari ni, banyak pulak barang aku dah habis...
So, aku prefer nak keluarlah kejap. Cadang nak pergi TESCO.
Last2, aku pergi CARREFOUR je. Dekat sikit. Harga barang pun tak jauh mana.
Aku pun tak kesah mana2.... 2-2 dah biasa pergi...
Aku pun plan lah siap2 nak beli apa.
Nanti sampai sana senang. Just pick it up.
Tulis3... Done... Cukup dah semua.
Aku pun geraklah...
Time otw, aku terfikir... "Layan Each a Cup OK gak ni..."
Dah sampai, orang kat Each a cup tu pulak tak dek...
G mana tah... Ponteng ah tu!!! Makan gaji buta!!!
Aku pun g tandas jap. Nak berdandan... 
Tapi macam mana tah. Aku termasuk tandas perempuan!!!


TIDAAAAAAAKKKK!!!! 
OK segan... Ada orang nampak aku... Ada gadis jugak dalam tu...
Gadis tu tgh pusing2 kat depan cermin...
Memang tak boleh bla!!! Baru aku tau gadis2 buat apa selama ni dalam toilet...
Dia org main pusing2 depan cermin... HAHAHA!!! =D
Tapi masalahnya sekarang, gadis tu kerja kat Each a Cup tuh!!!
DAMN!!!
Memang tak ah aku nak pergi kat Each a Cup tu!!!
HAHAHA!!!!!! =D Aku sangat terkejut bila tengok ada gadis masa tu....
Dan aku sempat nampak muka gadis tu terkejut...
Mujurlah dia tak jerit... 
Kalau tak... Habis aku!!! HOHO!!!
So moral of the story, sebelum masuk tandas.
Kena tgok sign dulu. Even kita dah biasa pergi tempat tu....
HUHU...


Each a Cup!!!
Kepada sesiapa yang tak kenal Each a Cup, kat atas ni aku ada sertakan gmbr!!!
ha... Penah nampak tak??? Pernahkan... Kat mall biasa ada... =)

Wednesday, 19 September 2012

sesuatu yang penting!!!

ramai org lalai. pada hal, benda tu penting kot.
contohlah. minyak kenderaan. ha... benda remeh kan???
tak kot... penting actually benda ni...
bagi sesiapa yang ada kenderaan lah aku tujukan....
yang tak dok tu... pergi beli!!! HAHA!!! =D
tak kesah lah kereta ke, motor ke...
korang kena prihatin kot...
in case lah kalau jadi pape... susah doe!!!
so!!! ALERT IT!!!



Monday, 3 September 2012

MENARA GADING

Di dalam kelas Tingkatan 5 Pandai. Waktu pelajaran Bahasa Malaysia.

CIKGU: OK murid-murid. Hari ni cikgu nak tanya, ke mana hala tuju kamu selepas SPM. Kita mulakan dengan Leman. Leman, ke mana kamu nak pergi lepas keputusan SPM keluar???

LEMAN: Saya nak masuk USM Cikgu. Saya nak jadi Doktor.

ALI: Saya nak pergi UTM Cikgu. Saya nak jadi Engineer. Macam ayah saya.

ZANA: Saya ingat Cikgu. Saya tak nak belajar. Saya nak kerja terus dan tunggu orang masuk meminang. Sebab walau macam mana pun, perempuan tetap akan ke dapur Cikgu.

GUNA: Saya mahu teruskan perniagan ayah saya Cikgu. Jaga lembu. Saya nak besarkan lagi perniagaan ni.

ISMAIL: Saya pun macam Guna Cikgu. Tapi dalam bidang pertanian. Jadi saya rasa, tak payah lah saya nak belajar jauh-jauh.

CIKGU: Baiklah murid-murid. Itu semua cita-cita kamu. Cuma cikgu nak nasihatkan. Walaupun bidang kamu itu tidak memerlukan pelajaran yang tinggi, tak salah sebenarnya kamu nak sambung pelajaran kamu. Tak rugi pun. Sebab dalam hidup ni, kita sentiasa belajar. Tapi pandangan Cikgu, Cikgu nasihatkan kamu semua sambung belajar. Supaya kamu semua dapat kenal macam-macam ragam masa di Universiti nanti. Ia merupakan satu pengalaman yang seronok sebenarnya. Kamu akan lalui macam-macam. Yang susah kamu nak dapat di luar sana. Waktu belajar adalah waktu yang seronok sebenarnya. Nikmatinya. Cikgu yakin, apabila kamu semua dah habis belajar, Cikgu pasti kamu semua akan nak balik ke alam belajar semula. Ke alam sekolah. Alam universiti. Percayalah. Jadi, tak kiralah seorang doktor, seorang petani, seorang suri rumah atau apa saja. Pelajaran tu penting. Ingatlah murid-murid semua. Tuntutlah ilmu sampai ke negeri Cina. =)  


Thursday, 30 August 2012

INI HARI KU...


Hari ni habis kelas awal. Petang dah tak dek kelas. Jadi kebosanan yang teramat buat seketika. Petang plan nak keluar. Lepas asar macam tu, aku keluar dengan dua org kawan aku. Plan nak buka puasa luar lah! Puasa enam. Aku pun nak cari barang-barang sikit. Aku mcm biasalah, naik kenderaan yang aku ada. NISSAN SUNNY. Warna putih. Kereta ni baru cat tau. Aku suka cat baru ni. Nampak lebih style. Kereta ni ayah aku punya lah! HUHU. TERIMA KASIH AYAH. (BODEK. HEHE)

INI KENDERAAN AKU. =)
Petang-petang kat Penang, biasa jalan memang sesak. Jadi kereta pun separuh merangkak. Destinasi pertama, PACIFIC. Dalam 30minit gitu lah sampai. Aku pun cari parking. Dah parking, tiba-tiba ada org minta duit parking. Aku pun pelik. Aku tanyalah sejak bila ada kutip duit parking ni. Dan-dan dia ckp, dia dah 8 tahun jaga parking kat situ. Aku pun jadi pelik. Pada hal aku dah biasa parking kat situ. Selama aku parking kat situ, tak pernah pulak ada org minta duit parking. Aku pun malas cara. Aku bayar je. Mujur RM2 je. Cuma aku tak puas hati, cara dia minta tu. Mcm gangster! Geram aku! Burr...

Jalan-jalan kat PACIFIC. Mula-mula OK lah. Ada tujuan. Nak cari barang. Cari-cari barang. Dah settle semua. Bosan dah. Tak tau nak pergi mana. Nak berbuka pun lmbt lagi. Jadi kita org jalan jelah tanpa hala tujuan. Tengok baju. Seluar. Kasut. Semua lah tengok. Tapi tak beli pun. Cuci mata je. HUHU. Keadaan agak tenang. Org pun tak ramai. Tak serabut. Biasa serabut. Biasalah hari bekerja mcm ni. Jalan punya jalan. Fuh!!! Penat jugak! Kita org pun tak banyak ckp. Tak bermaya je. Nak bergambar pun tak larat. Dalam 6.30 mcm tu, kita org pergi JUSCO pulak. 

Kat JUSCO pun sama lah. Jalan nak tak nak je. Memang tak dok tujuan. Kita org cuma tunggu masuk waktu je. Masa nak berbuka tu, kita org plan nak beli air. Untuk berbuka. Nak Solat Maghrib dulu, baru makan. Pergi lah kedai. Aku ingt nak beli air sorg satu. Last2, beli sekotak je. Air manggo. Layan jelah. Lg pun nanti nak mkn gak. Lepas beli tu, kita org duduk kat kerusi. Tunggu nak berbuka. Hari ni berbuka jam 7.28. Jam aku memang jam surau. Memang boleh di percayai. HOHO!!! Masa masuk waktu tu, kita 3 org tadah tgn baca doa sama2. Org tgh lalu lalang. HAHA! =D Kelakar je rasa. Lepas tu, minum lah air kotak tu sorg sikit. Kongsi-kongsi. Aku rasa mcm, 'wah...' Sweet giler untuk lelaki buat mcm tu. HAHA! =D BEST rasanya!!! HAHA!!! Kita org pun pergilah Solat Maghrib. Lepas solat tu mcm dapat tenaga baru, jalan pun cepat je. HAHA!!! Sebenarnya dah lapar sngt! HOHO!!! 

Sampai kedai makan, kita org pun order. Aku memang dah set nak melantak giler. HAHA! =D Aku dah lama tak makan kat situ. Masa mula-mula duduk penang, selalu jugak makan kat situ. Dah jadi mcm benda wajib setiap minggu dengan semua classmate. Lepas tu dah lama duduk Penang, jumpa tempat baru, De Pauh Garden. So kita org pun berubah angin. Tapi hari ni, aku terasa nak makan kat tempat lama pulak. Nama kedai tu BM Tom Yam. Kita org pun order. Teh 'O' Ais 1, teh 'O' ais limau 1, teh ais 1 dengan air suam. Makan lak, Nasi putih 3, tom yam cmpur 1, tom yam ayam 2, maggi goreng, mee bandung, daging masak paprik. Perh!!! Banyak kan??? Tapi tak cukup lagi kot!!! HAHA!!! Tambah lagi nasi putih 2 pinggan dgn air teh 'O' ais 2 cawan lagi. HAHA!!! memang banyak. Penuh meja tu!!! Pada hal 3 org je makan. HAHA!!! =D 

Masa pergi bayar, Cashier tanya meja nombor brapa. Meja kita org nombor 11. Dia pun buka bil. Cashier tu terkejut dengan Makanan kita org!!! HAHA!!! =D Dia tak percaya kita org mkn smpi bnyk mcm tu. HAHA!!! Total makan untuk 3 org. RM43.80. Memang banyak makan. Tapi aku puas hati lah makan kat situ!!! Sedap!!! Berbaloi. Tapi mak aku masak sedap lagi lah!!! (BODEK MAK AKU PULAK! HEHE)
Cuma yang tak bestnya, tak dok gmbr kita org. HAHA!!! Tak larat nak tangkap. Perut penuh sangat. HUHU... Maybe next time. Time semua adik-beradik (classmate) aku kat Penang ada sekali. Baru meriah sikit!!! HOHO!!! 

Tuesday, 28 August 2012

Sunday, 12 August 2012

DIA SEORANG AYAH

Mungkin ibu lebih kerap menelefon utk menanyakan keadaan kita setiap hari..
Tp tahukah kita, sebenar nya ayah lah yg mengingatkan ibu utk menelefon kita?
Semasa kecil, ibu lah yg lebih sering mendukung kita..

Tp tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dgn wajah yg letih,
ayahlah slalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ?

Saat kita sakit@demam, ayah sering membentak!!! 

"sudah diberitahu! jgn mi...num ais!".
Tp tahukah kamu bahwa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. 
Ayah dgn tegas berkata "TIDAK BOLEH!!!"..
Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? 
Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yg sangat berharga.
Saat kita sudah di percayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. 
Maka kita telah melangar kpercayaan nya...
Maka ayah lah yg setia menunggu kita di ruang tamu dgn rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa, ayah telah menghantar kita ke sekolah@kolej untuk belajar..                Di saat kita memerlukan ini-itu, utk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi.
Tanpa menolak, beliau memenuhinya..
Saat kamu berjaya..Ayah adalah org pertama yg berdiri dan bertepuk tangan untukmu..
Ayah akan tersenyum dengan bangga..
Ayah lah yang akan memenuhi segala yang telah di janjikan untuk kejayaan kamu...

Ketika sampai jodoh kita, datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..

Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..
Dan akhirnya..
Saat ayah melihat kita duduk di atas pelamin bersama pasangan nya..
Ayahpun tersenyum bahagia..
Tapi apakah kita tahu, bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?
Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..

Dan diapun berdoa 

"Ya Tuhan, tugasku telah selesai dgn baik..Bahagiakan lah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..

Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita,

bersama cucu-cucunya yg sesekali dtg utk menjenguk..
Dengan rambut yg memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita..








* mungkin ramai yang tidak kisah akan kasih sayang seorang ayah ataupun redhanya... saat kita exam, adakah kita akan meminta ayah mendoakan kita. kebanyakannya akan meminta doa seorang ibu.

* sedalam dalam hati ayah, ada perasaan mahu melakukan yang terbaik untuk ahli keluarganya.

* answer me, siapa lelaki terbaik yang pernah hidup dalam hidup kalian? yang sanggup berkorban duit, sanggup melukakan dirinya untuk kalian...







Monday, 6 August 2012

GAGAHNYA SEORANG LELAKI

Lelaki GAGAH!!!
SETUJU ye semua...
TAPI...
segagah mana lelaki tuh???

MARI KITA LIHAT:
1) Mampu jadi Ketua Negara di Sebuah Negara Maju
2) Seorang Agung Yang di Segani
3) Seorang Raja Yang di Hormati
4) Seorang Imam Yang Bertakwa
5) Seorang Ketua Keluarga Yang Bertanggungjawab
6) Seorang Bapa Yang Tegas
7) Seorang Askar Yang Berani
(YANG LAIN CARI SENDIRI!!!)

Nampak tak betapa gagahnya seorang lelaki???
HEBAT!!!
Memanglah dah ramai PEREMPUAN boleh buat kerja lelaki...
TAPI hakikatnya...
PEREMPUAN tetap seorang PEREMPUAN....
HUHU... (",)

Selalu nampak lelaki MENANGIS???
JARANGKAN...
GAGAH lah maknanya tu!!!
Tak dapat di nafikan!!!
Memang dah terbukti!!!

TAPI........
SeGAGAH mana pun seorang lelaki...
SeHEBAT mana pun dia...
SeGARANG, SeTEGAS, SeBENGIS, semua Se lah!!!
BELAKANG seorang LELAKI adanya seorang PEREMPUAN...
PEREMPUAN yang MENEMANINYA setiap masa... =P

Gugurnya air mata PEREMPUAN miliknya...
Hilang semua KEEGOAN dalam diri...
Mulanya RENGEKKAN PEREMPUAN miliknya...
Pasti di tunaikan...
Hilangnya PEREMPUAN di sisi...
Bercucuran air mata jatuh ke bumi...

So sekarang!!!
Siapa yang GAGAH???
HAHAHA!!! =D



(*BAGI SAYA LELAKI TETAP GAGAH!!! =P)

Thursday, 2 August 2012

I LOVE YOU SO MUCH!!!

bercinta semua indah!!!
kentut pun wangilah!!!
lek jerh bagi...
berdas-das...
prot!!! pret!!! puit!!!
wangi kot... mana ada busuk...
couple giler lagi....
lawan kentut.... TAK BUSUK BRO!!!
BAHANA CINTA...
KENTUT pun wangi...
org kiri kanan bagai nak RAK tahan nafas...

nampak tak???
seronok kan???
ha... yang seronok...
yang tak seronok???
tak dek ke???
tak kan kot...
mesti ada....
ha....

tak kesah lah kan...
tu hal rumah tangga masing-masing...
(KONON... KAWEN PUN BELUM. BARU COUPLE. SEPAK LAJU-LAJU BARU TAU!!!)
HUHU...
TAPI yang PENTING lah kan...
TERIMALAH PASANGAN ANDA MASING-MASING SEADANYA... =)

andai kata tak dok JODOH...
jangan GADUH - GADUH...
buat cara elok...
masa nak SAYANG - SAYANG, cara elok....
so masa nak BENCI - BENCI pun elok - elok lah!!!

INGAT TU!!!
janganlah nak ungkit - ungkit pulak!!!
UPDATED FB, TWITTER, BLOG bagai...
tulis macam - macam...

"KENTUT kau busuk!!!"
(masa couple wangi je. dan - dan CLASH, busuk lak. ni lah manusia)

tak cukup lagi, buat VIDEO CLIP pulak, SHORT FILM....
haih... melampau ah gini...
so tak nak mcm tu OK...
TAK BAIK... =P

Sunday, 29 July 2012

KAHWIN...

kenapa nak kena kawen???
tak kawen tak boleh kerh???

ha...
kalau kita kawen... kita dapat bnyk pahala aw!!!
cium isteri/suami dapat pahala... pegang isteri/suami dapat pahala...
pandang isteri/suami dapat pahala... bersetubuh dengan isteri/suami pun dapat pahala...
ha nmpak tak??? free je dapat pahala...
senang je kan... so aku still tak faham...
kenapa ada jugak org yang tak nak kawen...
apa masalah dia org sebenarnya???
mesti penah kecewa dengan kekasih lama!!!
HOHO!!!

sapa yang pernah kecewa tuh...
chill ah!!! kumbang bukan seekor... bunga bukan sekuntum...
bersepah lagi kot... 1 pergi 10 datang!!!
peewit!!!
HAHA!!! =D
kali ni aku tulis entry ni... bukan apa...
aku cuma nak bg tau... bila kita kawen...
senang kat kita jugak sebenarnya...

tgok eh...
bila kita kawen... kita dapat tambah umat islam...
ha.... lagi!!!
kalau anak kita, nanti kita dah mati, dia boleh doa kan kita...
ha... nmpak tak??? nmpk tak???
bnyk lagi sebab kita perlu kawen!!!
discover ah sendiri... baru keinginan nak kawen tu menigkat!!!
HAHA!!! =D

so apa tunggu lagi!!! pergi ah kawen!!!
HAHA!!! =D
jgn pandai kawen je...
di sebalik kawen ada tanggungjawab aw!!!
kita sebagai laki nak kena jaga anak dara org...
sebagai perempuan lak, nak kena jge anak org jugak!!!
ha... yelah!!! nak jage makan pakai laki masing2...
huhu...

so sebelum kawen tu...
cukup kan lah apa yang patut...
kawen bukan benda main-main!!!
ingat tuh!!! HOHO!!! =D

Friday, 27 July 2012

AKU HANYALAH HAMBA

SAAT berlalu tanpa di sedari...
hadirnya kita hanya SEMENTARA...
yang menunggu kita di AKHIRAT kelak...
yang pastinya menjamin kehidupan KEKAL abadi...

tapi disebalik itu...
CUKUP kah bekalan kita???
DI MANA tahap kita???
DI MANA tempat kita???
BERSEDIA kah kita???

UNTUK MENEMPUH AKHIRAT KELAK...

masa kian MODEN...
melampau batas...
AGAMA kian di lupakan...
mengapakah ini terjadi???

masa berubah mengikut peredaran ZAMAN...
tatkala juga manusia...
tapi wajarkah yang WAJIB itu di tinggalkan???
yang DOSA itu di lakukan???

tiada sebab untuk ini terjadi...
masih belum TERLAMBAT untuk berubah...
pada RAMADHAN yang mulia ini...
buat lah sesuatu...
TAUBAT lah...
INSAF lah...

KERANA...
belum tentu RAMADHAN yang mulia ini...
datang bertamu menjenguk kita lagi...



video

Friday, 20 July 2012

OH anak!!!

Masa berlalu kian kencang!!!
Sekelip mata... Dah 10 tahun...
Sekelip lagi... Dah 20 tahun...
Kelip-kelip lagi... Tgok-tgok dah mati!!!
HAHA!!! =D

Hurm...
Zaman dah moden, jadi cara nak didik anak pun kena moden...
Logik kerh??? Memang kena macam tu eh???
Kalau didik tak moden macam mana??? Jadi pape kerh???
Ada terfikir tak korg???

Aku tak tau pun cara nak didik anak dengan betul...
Cuma aku nmpk sekarang, keadaan makin teruk je...
Yelah!!! Parents marah. Melarang anak-anak dia buat benda yang tak elok.
Pastu anak-anak cakap...

"Apalah mak dengan ayah ni!!! Tak open minded langsung!!! Chill ah!!! Saya dah besar kot!!!"

Wah... Besarnya dia... Besar mana dia tu??? Ha... Kalau lah anak-anak tu betul...   Parents tak tegur lah...
Sebabkan!!!     
Mana ada parents nak benda yang tak baik untuk anak-anak dia... 
Ha!!! Betul tak???
Jadi kenapa tak boleh nak dengar nasihat parents??? Kalau tak dok mak ayah... 
Boleh hidup ke kita??? Cuba tgok org yang tak dok mak ayah... Kesiankan...
Tapi kita tak... Tak hargai lagsung mak ayah... 
Apalah... Bila jadi pape kat kita, pandai pulak salahkan mak ayah...

"Mak dengan ayah lah ni tak ajar saya elok-elok!!!" 

Macam tu pulak di cakapnya... Kalau macam tulah kan... 
Mak ayah lah yang patut di salahkan...
Sebab anak-anak ni betul je... Anak-anak mana pernah salah... Pui!!!
Apa nak jadi dah kalau jadi macam ni...

Cube kita fikir balik... 
Mak kita dah ngandung kan kita 9 bulan... Lama tu... 
Macam-macam mak kita tanggung... 
Sakit... Pedih... Derita... 
Penah tak mak kita mintak balasan??? 
Aku rasa tak kot!!! >.<!
Kalau ada pun, 1 dalam sejuta... Even mak seseorg tu jahat!!! 
Tapi aku rasa tak penah pun dia mintak jasanya di balas... 
Tapi cuba lah tgok diri kita... Baru mak mintak tolong sikit... 
Dah melenting... Malas lah... Itu lah... Apa lah... Ada je alasan... 
Bila dah buat... Mintak balasan...
Haih... Kenapa macam tu??? ('',) 
Tu baru mak... Tak kira ayah lagi... 
Seorang ayah selalu org ingt dia kuat... 
Tapi mana kita tahu??? 
Ayah kita semua manusia biasa jugak... Dia pun macam kita... 
Kalau lah kita pernah nampak dia nangis nak mencari nafkah keluarga... 
Aku rasa, memang kat situ jugak kita akan rasa sebak... 
Sebab aku percaya seorang ayah tu memang susah nak melimpahkan air mata nya. 
Tapi pernah ke kita amek tau semua tu??? Yang kita tahu, mintak duet aje... 
Bila tak bagi, ckp ayah kedekut... berkira dengan anak sendiri... 
Tapi pernah tak kita amek tau apa yang ada dalam dompet ayah kita tu??? 
Entah-entah... Tak dok apa. 
Yang ada pun... Dalam poket dia... RM5... 
Tu pun nak buat makan tgh hari nanti kat tempat kerja... 
Dah kalau dia bg kita duit tu... Agak-agak apa yang dia nak mkn tgh hari nanti??? =') 
Penah terfikir tak??? 
Lepas tu... 
Ada ke ayah kita ckp benda tu??? Ungkit benda tu... 
Ada tak korg rasa??? 
Aku rasa, tak dok pun sorg ayah akan buat mcm tuh...=') 
Walau macam mana pun... Dia akan cube tunaikan... 
Lagi ah kalau untuk anak bongsu dia!!! Hakhak!!! 
Penah tak korg terfikir??? Penah tak??? =') 
Fikir ah doe... Jgn nanti bila mak ayah kita dah TIADA... 
Baru korg nak rasa kehilangan... Masa tu dah TERLAMBAT... 
Masa dia org ada ni... Hargai lah dia org... 
Kita semua dah BESAR... Dah boleh fikir... 
SAYANG LAH MAK AYAH KITA!!! (^_^)v

Monday, 16 July 2012

OH my ENGLISH!!!

kenapa kita kena belajar BAHASA INGGERIS???
BURR...

ANTARA ALASANNYA!!!
1) MUDAH nak dapat kerja nanti.
2) kalau ada org luar datang, boleh BERKOMUNIKASI.
3) negara boleh MAJU.
4) blablablabla......

ni lah antara alasannya.
sekarang dah jadi mcm trend aw!!!
nak kerja yang best sikit. kena pandai ckp om puteh...
pui!!! apa lah...

apa kata, kita tukar benda ni...
kita kat MALAYSIA kan...
AGUNG kan lah bahasa kite!!!
lau ada pelancung luar datang negara kite.
patut dia org yang kena pandai ckp bahasa kite.
bukan kita nak kena pandai ckp bahasa dia org.
dia org tu siapa???  hebat sangat kerh???
adodoy!!!

dan siapa ckp kalau kita tak pandai ckp om puteh negara kita tak boleh maju???
ha!!! ada bukti ke???
aku rasa boleh maju jugak kot!!! serius!!!
apa kata, kita buat sesuatu yang hebat???
CONTOHNYA!!!
kita reka satu benda... pastu kita buat S.O.P dia dalam BAHASA MELAYU.
(S.O.P = SAFETY OPERATING PROCEDURE)
HA!!! kalau kite export ke luar... mst org tak fhm nak bace S.O.P tu...
bila dia tak fhm... mst dia akan belajar BAHASA MELAYU tu...
ha!!! nampak tak???
banyak benda aw kita boleh dapat kalau buat mcm ni!!!

CONTOHNYA!!!
1) org akan kenal negara kita.
2) ekonomi negara dapat di tingkatkan.
3) dapat mengagungkan bahasa melayu.

tu antara yang MAJOR lah!!!
so kita sebagai genarasi muda!!! fikir apa kan benda baru yang boleh kita reka...
DAN berguna!!!

GOOD LUCK!!! =D

Sunday, 8 July 2012

MINYAK PEWANGI! (^_^)

Apa yang SPECIAL dengan minyak wangi ni???
Erm...
Tak dok apa pun...
Cuma aku nak ckp...
Aku ada!!! Kau ada ke???
Kalau ada pun...
Bukan korg ada yang ni...
SO!!!
Aku ada!!! Kau ada??? =P

Friday, 6 July 2012

GAS PETRONAS!!! erk???

kenapa dengan gas??? tengok sendiri lah!!! =D


nampak tak??? hebat kan??? ha... 
kat MALAYSIA je ada...
negara lain tak dok aw!!! HUHU... 
HAHA!!! =D
MALAYSIA BOLEH!!! 




note: (lepas ni aku boleh jadi DUTA GAS!!! =P)

Sunday, 1 July 2012

tamat sudah EURO 2012!!!

SPAIN menang... habis dah... apa korg dpat???
ada ke TORRES datang jumpa kau???
XAVI ke??? ALONSO ke??? CASILLAS???
ada ke??? ada??? tak kan...
dia org kenal korg pun tak... lagi ah nak ckp terima kasih... HUHU...
so jgn ah nk bangga sangat...
"YEAH!!! SPAIN MENANG!!!"
yang menang SPAIN.... bukan korg...
kenapa nak BANGGA dengan kejayaan org lain???
HUHU....
aku ni, bukan sokong ITALI yeh...
saje je... HEHE!!! =P
pape pun!!! TAHNIAH SPAIN!!!
aku ckp SPAIN eh!!!
bukan penyokong SPAIN!!!
BUEK!!! =P

Saturday, 30 June 2012

keperluan ATAU kemahuan

ha!!! keperluan ke kemahuan???
kenapa??? perlu kerh???
perlu lah!!! benda ni penting aw!!!
lau kita tak pandai nak beza un...
susah lah kita nanti...
kita kena start jimat aw!!!
sebab masa akan datang...
RM100 mungkin dah jadi macam RM10 sekarang...
so korg ley bayang tak???
ha... so baik lah berjimat sekarang...
benda ni tak rugi kot...
yang untung pun, diri sendiri jugak!!!
cube fikir kawan2... huhu...
so kawal ah nafsu kemahuan tu...
utama kan keperluan...
tp ingt!!! jangan kedekut sudah...
ada beza aw antara keperluan, kemahuan dan kedekut.
3K!!! aku bg assignment eh kat korg!!!
crik... then dah dpt... hntr...
NO DUE DATED!!!
just leave your opinion... HUHU...
SEE YAA!!!

Sunday, 17 June 2012

AL-AQSA vs DOME of ROCK

FIRST of ALL!!!
AL-AQSA

DOME of ROCK
SO!!! apa MOTIFNYA???
macam ni... ramai org ingt DOME of ROCK tu adalah AL-AQSA...
JADI??? APA MASALAHNYA???
MASALAHNYA!!!
umat ISLAM telah di kaburi matanya oleh ORANG YAHUDI!!!
UNTUK apa???
untuk merobohkan KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM!!!
DOME of ROCK bukan lah AL-AQSA...
DOME of ROCK berada di dalam kawasan AL-AQSA...
SO JANGAN SALAH FAHAM!!!
ramai UMAT ISLAM ingt DOME of ROCK tu AL-AQSA...
jadi senang lah YAHUDI nak robohkan AL-AQSA sebenar...
org tak kan perasan kalau AL-AQSA yang roboh...
sebab adanya DOME of ROCK tu...

ni gambaran dari jauh AL-AQSA dengan AL-SAKHRAH (DOME of ROCK).
2-2 masjid ni memang dekat sangat...
sebab tu ramai yang KELIRU...
so aku HARAP!!!
korang tak TERTUKAR dah antara
AL-AQSA dengan DOME of ROCK!!!



AL-AQSA sedang cuba di robohkan oleh kaum YAHUDI...
YAHUDI korek BAWAH TANAH AL-AQSA...
kononnya ada benda penting kat bawah tu...
tapi sebenarnya tak dok apa pun...
memang NIAT YAHUDI nak merobohkan AL-AQSA...


GAMBARAN BAWAH TANAH AL-AQSA

AL-AQSA tu SANGAT PENTING bagi UMAT ISLAM!!!
SEBAB IA KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM!!!
KALAU LAH AL-AQSA ITU ROBOH!!!
MAKA!!!
AKAN KIAMATLAH DUNIA INI!!!

SEKALI PUN DUNIA INI MEMANG AKAN KIAMAT!!!
TAPI UMAT ISLAM TETAP KENA MEMPERTAHANKAN AL-AQSA!!!






Thursday, 14 June 2012

PETS!!!

apa itu PETS???
PETS tu bahasa KAMPUNG.
dalam bahasa INGGERIS dia, HAIWAN PELIHARAAN...
tau kan??? HUHU...

OK. aku bagi korang tiga pilihan eh...
A) KUCING
B) HAMSTER
C) SUGAR GLIDER

aku rasa semua kenal kot HAIWAN ni.
FAMOUS gak lah!!!
so korang PREFER yang mana???
kalau aku lah kan...
3-3 aku nak!!! HAHA!!! =D

TAPI!!!
lama-lama nanti dan bosan, malas jaga...
kesian kat MENATANG tu nanti!!!
HOHO!!! ('',)
TAPI!!!
kalau ada best jugak!!! HAHA!!! =D
(apa cakap ni??? HEHE... =P)

so korang macam mana???
korang SUKA yang mana???
apa tunggu lagi???
TANGKAP lah satu!!!

nanti BILA dah ada...
JAGA BAIK-BAIK tau!!!
kalau tak, nanti malam-malam dia DATANG....
ARGH!!! TAKOT!!!
HAHA!!! =D

BUAT YANG TIDAK MENGENALI SPESIS INI...
DI SINI AKU LAMPIRKAN GAMBAR YE... =P
(MELAMPAU TAK KENAL!!! TAK UP-TO-DATED LANGSUNG!!! =P)

SUGAR GLIDER. (DIA TAK READY LAGI NAK AMBIL PIC TU. =P)


HAMSTER. (ACTUALLY PURA-PURA TIDO)


KUCING!!! (MEOW)

COMEL KAN 3-3??? HUHU!!! BOLEH LAH BELI SATU!!! HAKHAK!!! =D


Monday, 11 June 2012

urgh!!! ADOBE PHOTOSHOP!!!

ok!!! today entry!!!
what's up???
erm... 
mesti semua dah biasa dengar ADOBE PHOTOSHOP. (^^,)
tipu ler kalau tak tau!!! HUHU!!!
selain SOFTWARE yang aku sebut tadi...
ada bnyk lagi aw!!!
CONTOHNYA!!! 
blablabla dan lain-lain...
SO!!! apa kaitannya???

ni aku nak citer ni!!! 
di pagi hari yang hening...
kedengaran bunyi mesin rumput kat bawah tu...
ada burung bunyik-bunyik!!!
cit cit cit... (bunyi burung)
ngeww nyeww... (bunyi mesin rumput)
aku telah membuat HASIL KARYA yang TERAGUNG pada abad ini!!!
HOHO!!!

KARYA TERAGUNG!!!















NAMPAK TAK???
tak nampak MAKNAnya...
HEHE... =P
OK!!! aku jual lukisan ni dengan harga 1 juta...
RINGGIT MALAYSIA OK!!!
tak main lah RUPIAH!!! 
LELONG!!! LELONG!!! LELONG!!!
HOHO!!! 
sapa nak BELI...
bagi tau ye!!! 
harga boleh bincang lagi!!! =P


NUFFNANG!!!


YEARGH!!!
my first cent in my account at NUFFNANG!!!
HAHA!!! 
kacink!!! kacink!!!
TAPI...
30sen jer... =P
HUHU!!!

Saturday, 9 June 2012

JMTi's LEAGUE!

mencoret seribu cerita. seribu kata. jutaan aksi.
permulaan yang baik. komitmen dari semua pihak. tapi tetap ada yang tak menariknya.
apa kes? ada berita panas jugak!
sampai manager JMTi pun nak letak jawatan. dengar pulak ada yang nak bergaduh.
saya tak tau lah benda ni betul ke tak. tapi tu lah HOT topik untuk LIGA JMTi ni.
sampai masam muka. tak bertegur. betul kerh??? apa cerita ni???
tak kesah lah tu!!! ada jugak cerita yang BEST!!!
apa yang BEST??? baca lah dulu....=D

so! berbalik pada benda yang paling penting!
'PERLETAKAN JAWATAN MANAGER BOLA JMTi'
betul ke STATEMENT ni? ke cuma khabar angin?
tapi kalau ikot kan apa yang manager tu sendri ckp, mcm tu lah dengar nya.
korg semua tak caya? aku ada bukti! jom tengok ni!

DI PRINT SCREEN DARI WALL ABAH FIZAL(MANAGER JMTI).

ha! nampak tak gambar tu??? tu aku suruh kawan aku print screen kat wall manager tu. 
kalau ikot kan. memang sah manager JMTi dah letak jawatan. 
saya tulis balik ye apa yang menager tu tulis kat wall dia.

'Alhamdulillah. Syukur akhir nya JUARA piala pengarah adtec kulim. Terima kasih kepada semua pemain. Akhirnya dapat saya bersara dari pengurus JMTi'. 


begitulah kata pengurus JMTi, atau lebih di kenali Abah Fizal. 
tapi PERSOALANNYA!!!

KENAPA??? 
1) adakah sebab LIGA JMTi ni dia letak jawatan???
2) ke manager tu tak puas hati dengan mana-mana pihak??? 
3) atau memang dia nak letak jawatan??? 
(jawab sendiri lah eh kawan!!! =D)

dan kalau betul lah Abah Fizal dah letak jawatan. 
siapa yang akan menggantikan beliau sebagai manager bola??? 
ada kah......

 ENCIK AHMAD HUSNI. 
HA!!! ada kah beliau yang akan menyandang jawatan ini??? ATAU!!!
ada cik-cik lain yang lebih LAYAK???

ha! yang nak bergaduh tu apa cite pulak??? nak main bola ke nak bergaduh??? 
kalau nak bergaduh. pergi lah ke tempat yang betul!!! bukan di padang bola. 
orang nak main bola lah!!! 
syuh!!! syuh!!! syuh!!! HEHE. =P
sabar ye kepada semua pemain.
biasa lah tu. adat permainan. ada menang. ada kalah. tak perlu nak protes sangat!!! =D
dan paling penting!!! BE PROFFESIONAL!!! tak payah lah nak masam muka.
(SAYA TIDAK MENUJU PERKARA INI KEPADA SESIAPA!!! HUHU.=P)

cukup lah benda yang tak best ni! kita tukar pada benda yang seronok sikit!!! =P
benda yang mungkin tak pernah terjadi di padang bola!!! ha???
nak tau tak apa??? HEHE! =P
sebelum tu, saya nak tnya pada semua. 
PERNAH TAK DENGAR ORANG MUNTAH DALAM PADANG SEBAB TERLALU PENAT??? 
HAHA!!! =D
tu lah citer nya! sampai ada yang muntah2 kot!!! tak tau lah!!! HAHA!!! =D 
saya malas lah nak bg tau sapa org tu. mungkin ada yang tahu. mungkin ada yang tak. 
tp saya bagi HINT sikit lah!!!

PEMAIN YANG TELAH MEMBUAT PERKARA DI ATAS. =P
ha!!! korang tak kenal kan??? yelah!!! saya dah edit muka dia dengan nama dia tu...
tak kantoi aih!!! HEHE. =P

OK!!! sesi tuh dah tamat!!! hurm... sibuk je buat pelbagai SPEKULASI!!! 
nak tau jugak sapa yang jadi juara LIGA JMTi ni. HUHU...
ala... msti korang dah tau kan. tak pelah. aku ckp je!!!

TEAM YANG MENJUARAI LIGA INI IALAH!!!
DEBUNGA WANGI!!!! 

team ni hebat kot!!! memang terbaik lah!!! korg tak caya??? tgok ni!!!

NAMPAK TAK??? GAGAH KOT!!! TAK TAKOT KE???


TENGOK!!! WARM UP SAMA-SAMA!!! SEMANGAT PASUKAN YANG KUAT!!!
SO!!! apa pendapat korg??? memang layak kan team ni menang!!! aku pun RESPECT lah!!!
TAHNIAH DEBUNGA WANGI!!! =D

(HANYA SEKADAR HIBURAN!!! KALAU TERASA, JANGAN MARAH!!! MAAF YE!!!=P)





Wednesday, 6 June 2012

nuffNanG!!!

new people in nuffnang!
yeargh!!!!
harap ia satu permulaan yang baik!=D

Wednesday, 30 May 2012

kaKi BangKu

kaki bangku. itulah aku!
HOHO! sedih betul.
aku nak pandai main bola.
tapi boleh kerh?
masa form 3 dulu, aku penah wakil sekolah.
tapi hanya kat bangku simpanan.
sampai satu masa, aku di gunakan.
setelah bermain, cikgu aku ckp.
'awak tak boleh main bola'.
sedih gila!!!
tapi aku tak putus asa.
masa form 4 kat teknik.
aku cuba lagi.
aku dpt wakil untuk INTERTEK.
tapi tetap sama.
masih di bangku simpanan.
sampai lah satu masa.
aku digunakan. hasilnya tetap sama.
'awak tak boleh main bola'.
itu lah cikgu sekolah aku ckp untuk kesekian kalinya.
susahnya. ='(

Sunday, 27 May 2012

haTi iNi

hati ini memang sukar untuk di fahami.
tapi tidak mustahil.
hati ini mahu di manjakan.
dibelai dipujuk.
kadang2, tiada sebab untuk dipujuk.
tp tiada yg fhm.
kenapa terjadi begini?

tatkala bersua muka.
sentuhlah aku.
ketika marah.
akan reda kemarahan itu.
belailah semahunya.
pasti luluh hati ini.
terukir senyuman di bibir.

tatkala jauh di mata.
jgn lah penah puas sms.
mesej sahaja. 
akan cair hati ini lama kelamaan.
hanya cepat atau lambat sahaja.

tapi mengapa tiada semua ini?
cepat benar berputus asa.

Saturday, 26 May 2012

hiduP iNi!

jangan hanya merima sebanyak-banyaknya.
tetapi berilah sebanyak-banyaknya dalam hidup ini. =)

Monday, 21 May 2012

ADaM & HaWA.

kadang2, ADAM tak pernah tahu sama ada ia sesuai atau tak untuk HAWA.
HAWA pun kadang2 tak pernah tahu ia sesuai atau tidak untuk ADAM.
tapi! tak salah untuk mencuba! ini keRana.
ADAM akan terima apa sahaja pemberian HAWA.
dan saya rasA, HAWA pun begitu.
pasti sahaja akan menerima pemberian ADAM.
JADI! kenapa para ADAM serta HAWA begitu OPTIMIS?
TERLALU memikirkan SESUAI atau tidak.
JUST DO IT! =)

Wednesday, 16 May 2012

kUNinG & unGu gabungan warna yanG OK!

tau tak kenapa? hari tuh aku kuar dengan gurl aku.
dia pakai tudung UNGU. baju KUNING! mula aku tengok.
macam PELIK! tapi lama-lama. SMART jugak kot!
HOHO!

Tuesday, 15 May 2012

I'm SOORY UMI!

hari tuh tak sengaja kot umi! macam down sikit.
burr..... ampun di pinta! HOHO! =D