CLICKS HERE!!!

Tuesday, 16 October 2012

SIGH!!!

Dalam satu hari.
Hari nilah!!!
Yelah!!!
Hari ni!!!
Banyak betul benda jadi.
Dan!!!
Benda yang nak kena buat.
(lap peluh kat dahi. lempar ke tanah)


Dalam hujan yang agak lebat.
Dalam kereta
Tersandar di kerusi. 
Memejam mata. 

"Hello. Ayah. Kereta tak boleh START"
(beberapa minit kemudian)
"Baiklah."

Meredah hujan yang agak lebat.
Menapak satu persatu.

"Haziq. Pinjam motor. Bateri kereta aku KONG lah"
(kunci berserta ROAD TAX di berikan)

Dengan SEMANGAT yang masih ada.
Melangkah ke moto dengan LAJU.
VOOOMmm!!! 
(MOTO LC JE. Hiperbola bunyinya)

"Minyak tak dok pulak"
Dengan kelajuan sederhana. 
Sampai di STESEN MINYAK.
DAN!!!
SEAT moto tu tak boleh bukak.
ARGH!!!
Takut takut berani.
Teruskan perjalanan dengan sisa minyak yang ada.

Di dalam bakul.
Bateri kereta yang baru di beli.
SAMPAI.
LEGA.
Bateri di pasang. Enjin di hidupkan.
Alhamdulillah.

Ke destinasi seterusnya dengan kereta pula.
DAN!!!
Hp tertinggal.
ARGHH!!!
Semua LIST barang nak beli ada dalam tu.
Haih...
Dengan memori yang tak berapa kuat.
Ambil je barang yang ternampak.
FUHH!!!

PISANG GORENG BESERTA AIR JAGUNG. 
Menjadi penenang JIWA. (^_^)v

8 comments:

  1. lapar pulakk . pisang goreng , goreng pisang . HAHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. err... jom lah makan goreng pisang tu!!!
      kat depan carefour tuh!!! =D

      Delete
    2. Tapi goreng pisang kat sini mcm masuk angin...cpt muak

      Delete
    3. jgn mkn bnyk sngt. mkn sikit jer. mesti sedap. huhu.

      Delete
  2. aku pun pernah kena kt BHP dulu...samapaikan pak cik kerja BHP kuar nolong bukak seat tak boleh2...pastu aku blk jmti blik dan dan je boleh bukak seat..haha ada getah lekat :D...HAHAHAHA pangalaman bos!!

    ReplyDelete