CLICKS HERE!!!

Saturday, 30 June 2012

keperluan ATAU kemahuan

ha!!! keperluan ke kemahuan???
kenapa??? perlu kerh???
perlu lah!!! benda ni penting aw!!!
lau kita tak pandai nak beza un...
susah lah kita nanti...
kita kena start jimat aw!!!
sebab masa akan datang...
RM100 mungkin dah jadi macam RM10 sekarang...
so korg ley bayang tak???
ha... so baik lah berjimat sekarang...
benda ni tak rugi kot...
yang untung pun, diri sendiri jugak!!!
cube fikir kawan2... huhu...
so kawal ah nafsu kemahuan tu...
utama kan keperluan...
tp ingt!!! jangan kedekut sudah...
ada beza aw antara keperluan, kemahuan dan kedekut.
3K!!! aku bg assignment eh kat korg!!!
crik... then dah dpt... hntr...
NO DUE DATED!!!
just leave your opinion... HUHU...
SEE YAA!!!

Sunday, 17 June 2012

AL-AQSA vs DOME of ROCK

FIRST of ALL!!!
AL-AQSA

DOME of ROCK
SO!!! apa MOTIFNYA???
macam ni... ramai org ingt DOME of ROCK tu adalah AL-AQSA...
JADI??? APA MASALAHNYA???
MASALAHNYA!!!
umat ISLAM telah di kaburi matanya oleh ORANG YAHUDI!!!
UNTUK apa???
untuk merobohkan KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM!!!
DOME of ROCK bukan lah AL-AQSA...
DOME of ROCK berada di dalam kawasan AL-AQSA...
SO JANGAN SALAH FAHAM!!!
ramai UMAT ISLAM ingt DOME of ROCK tu AL-AQSA...
jadi senang lah YAHUDI nak robohkan AL-AQSA sebenar...
org tak kan perasan kalau AL-AQSA yang roboh...
sebab adanya DOME of ROCK tu...

ni gambaran dari jauh AL-AQSA dengan AL-SAKHRAH (DOME of ROCK).
2-2 masjid ni memang dekat sangat...
sebab tu ramai yang KELIRU...
so aku HARAP!!!
korang tak TERTUKAR dah antara
AL-AQSA dengan DOME of ROCK!!!



AL-AQSA sedang cuba di robohkan oleh kaum YAHUDI...
YAHUDI korek BAWAH TANAH AL-AQSA...
kononnya ada benda penting kat bawah tu...
tapi sebenarnya tak dok apa pun...
memang NIAT YAHUDI nak merobohkan AL-AQSA...


GAMBARAN BAWAH TANAH AL-AQSA

AL-AQSA tu SANGAT PENTING bagi UMAT ISLAM!!!
SEBAB IA KIBLAT PERTAMA UMAT ISLAM!!!
KALAU LAH AL-AQSA ITU ROBOH!!!
MAKA!!!
AKAN KIAMATLAH DUNIA INI!!!

SEKALI PUN DUNIA INI MEMANG AKAN KIAMAT!!!
TAPI UMAT ISLAM TETAP KENA MEMPERTAHANKAN AL-AQSA!!!






Thursday, 14 June 2012

PETS!!!

apa itu PETS???
PETS tu bahasa KAMPUNG.
dalam bahasa INGGERIS dia, HAIWAN PELIHARAAN...
tau kan??? HUHU...

OK. aku bagi korang tiga pilihan eh...
A) KUCING
B) HAMSTER
C) SUGAR GLIDER

aku rasa semua kenal kot HAIWAN ni.
FAMOUS gak lah!!!
so korang PREFER yang mana???
kalau aku lah kan...
3-3 aku nak!!! HAHA!!! =D

TAPI!!!
lama-lama nanti dan bosan, malas jaga...
kesian kat MENATANG tu nanti!!!
HOHO!!! ('',)
TAPI!!!
kalau ada best jugak!!! HAHA!!! =D
(apa cakap ni??? HEHE... =P)

so korang macam mana???
korang SUKA yang mana???
apa tunggu lagi???
TANGKAP lah satu!!!

nanti BILA dah ada...
JAGA BAIK-BAIK tau!!!
kalau tak, nanti malam-malam dia DATANG....
ARGH!!! TAKOT!!!
HAHA!!! =D

BUAT YANG TIDAK MENGENALI SPESIS INI...
DI SINI AKU LAMPIRKAN GAMBAR YE... =P
(MELAMPAU TAK KENAL!!! TAK UP-TO-DATED LANGSUNG!!! =P)

SUGAR GLIDER. (DIA TAK READY LAGI NAK AMBIL PIC TU. =P)


HAMSTER. (ACTUALLY PURA-PURA TIDO)


KUCING!!! (MEOW)

COMEL KAN 3-3??? HUHU!!! BOLEH LAH BELI SATU!!! HAKHAK!!! =D


Monday, 11 June 2012

urgh!!! ADOBE PHOTOSHOP!!!

ok!!! today entry!!!
what's up???
erm... 
mesti semua dah biasa dengar ADOBE PHOTOSHOP. (^^,)
tipu ler kalau tak tau!!! HUHU!!!
selain SOFTWARE yang aku sebut tadi...
ada bnyk lagi aw!!!
CONTOHNYA!!! 
blablabla dan lain-lain...
SO!!! apa kaitannya???

ni aku nak citer ni!!! 
di pagi hari yang hening...
kedengaran bunyi mesin rumput kat bawah tu...
ada burung bunyik-bunyik!!!
cit cit cit... (bunyi burung)
ngeww nyeww... (bunyi mesin rumput)
aku telah membuat HASIL KARYA yang TERAGUNG pada abad ini!!!
HOHO!!!

KARYA TERAGUNG!!!















NAMPAK TAK???
tak nampak MAKNAnya...
HEHE... =P
OK!!! aku jual lukisan ni dengan harga 1 juta...
RINGGIT MALAYSIA OK!!!
tak main lah RUPIAH!!! 
LELONG!!! LELONG!!! LELONG!!!
HOHO!!! 
sapa nak BELI...
bagi tau ye!!! 
harga boleh bincang lagi!!! =P


NUFFNANG!!!


YEARGH!!!
my first cent in my account at NUFFNANG!!!
HAHA!!! 
kacink!!! kacink!!!
TAPI...
30sen jer... =P
HUHU!!!

Saturday, 9 June 2012

JMTi's LEAGUE!

mencoret seribu cerita. seribu kata. jutaan aksi.
permulaan yang baik. komitmen dari semua pihak. tapi tetap ada yang tak menariknya.
apa kes? ada berita panas jugak!
sampai manager JMTi pun nak letak jawatan. dengar pulak ada yang nak bergaduh.
saya tak tau lah benda ni betul ke tak. tapi tu lah HOT topik untuk LIGA JMTi ni.
sampai masam muka. tak bertegur. betul kerh??? apa cerita ni???
tak kesah lah tu!!! ada jugak cerita yang BEST!!!
apa yang BEST??? baca lah dulu....=D

so! berbalik pada benda yang paling penting!
'PERLETAKAN JAWATAN MANAGER BOLA JMTi'
betul ke STATEMENT ni? ke cuma khabar angin?
tapi kalau ikot kan apa yang manager tu sendri ckp, mcm tu lah dengar nya.
korg semua tak caya? aku ada bukti! jom tengok ni!

DI PRINT SCREEN DARI WALL ABAH FIZAL(MANAGER JMTI).

ha! nampak tak gambar tu??? tu aku suruh kawan aku print screen kat wall manager tu. 
kalau ikot kan. memang sah manager JMTi dah letak jawatan. 
saya tulis balik ye apa yang menager tu tulis kat wall dia.

'Alhamdulillah. Syukur akhir nya JUARA piala pengarah adtec kulim. Terima kasih kepada semua pemain. Akhirnya dapat saya bersara dari pengurus JMTi'. 


begitulah kata pengurus JMTi, atau lebih di kenali Abah Fizal. 
tapi PERSOALANNYA!!!

KENAPA??? 
1) adakah sebab LIGA JMTi ni dia letak jawatan???
2) ke manager tu tak puas hati dengan mana-mana pihak??? 
3) atau memang dia nak letak jawatan??? 
(jawab sendiri lah eh kawan!!! =D)

dan kalau betul lah Abah Fizal dah letak jawatan. 
siapa yang akan menggantikan beliau sebagai manager bola??? 
ada kah......

 ENCIK AHMAD HUSNI. 
HA!!! ada kah beliau yang akan menyandang jawatan ini??? ATAU!!!
ada cik-cik lain yang lebih LAYAK???

ha! yang nak bergaduh tu apa cite pulak??? nak main bola ke nak bergaduh??? 
kalau nak bergaduh. pergi lah ke tempat yang betul!!! bukan di padang bola. 
orang nak main bola lah!!! 
syuh!!! syuh!!! syuh!!! HEHE. =P
sabar ye kepada semua pemain.
biasa lah tu. adat permainan. ada menang. ada kalah. tak perlu nak protes sangat!!! =D
dan paling penting!!! BE PROFFESIONAL!!! tak payah lah nak masam muka.
(SAYA TIDAK MENUJU PERKARA INI KEPADA SESIAPA!!! HUHU.=P)

cukup lah benda yang tak best ni! kita tukar pada benda yang seronok sikit!!! =P
benda yang mungkin tak pernah terjadi di padang bola!!! ha???
nak tau tak apa??? HEHE! =P
sebelum tu, saya nak tnya pada semua. 
PERNAH TAK DENGAR ORANG MUNTAH DALAM PADANG SEBAB TERLALU PENAT??? 
HAHA!!! =D
tu lah citer nya! sampai ada yang muntah2 kot!!! tak tau lah!!! HAHA!!! =D 
saya malas lah nak bg tau sapa org tu. mungkin ada yang tahu. mungkin ada yang tak. 
tp saya bagi HINT sikit lah!!!

PEMAIN YANG TELAH MEMBUAT PERKARA DI ATAS. =P
ha!!! korang tak kenal kan??? yelah!!! saya dah edit muka dia dengan nama dia tu...
tak kantoi aih!!! HEHE. =P

OK!!! sesi tuh dah tamat!!! hurm... sibuk je buat pelbagai SPEKULASI!!! 
nak tau jugak sapa yang jadi juara LIGA JMTi ni. HUHU...
ala... msti korang dah tau kan. tak pelah. aku ckp je!!!

TEAM YANG MENJUARAI LIGA INI IALAH!!!
DEBUNGA WANGI!!!! 

team ni hebat kot!!! memang terbaik lah!!! korg tak caya??? tgok ni!!!

NAMPAK TAK??? GAGAH KOT!!! TAK TAKOT KE???


TENGOK!!! WARM UP SAMA-SAMA!!! SEMANGAT PASUKAN YANG KUAT!!!
SO!!! apa pendapat korg??? memang layak kan team ni menang!!! aku pun RESPECT lah!!!
TAHNIAH DEBUNGA WANGI!!! =D

(HANYA SEKADAR HIBURAN!!! KALAU TERASA, JANGAN MARAH!!! MAAF YE!!!=P)





Wednesday, 6 June 2012

nuffNanG!!!

new people in nuffnang!
yeargh!!!!
harap ia satu permulaan yang baik!=D