CLICKS HERE!!!

Saturday, 27 October 2012

Keadaan Sekarang

Lappy rosak. Buka-buka. No display. OK sedih. Try banyak kali. Buka tutup. Buka tutup. Tak jadi jugak. Macam tak dok perasaan. Masuk Lappy dalam beg. Bawak pergi kedai. Then technician tu ckp.

"Motherboard rosak ni. Kena hantar servis kat KL. 2 minggu."

Pergi meniggalkan lappy bersendirian di sana. Balik ke Penang tanpa lappy. Tapi tak rasa pape. HAHA! =D Since dah nak final, aku rasa takpe kot. Dia suruh study ah tu. HUHU. Sebulan je tanpa lappy. Tapi, aku tak kesah pun lappy ada o tak. Yang aku risau, benda dalam lappy tuh. Aku dah mintak org kedai tu buat back-up files. Harap semua benda adalah. =) Hurm...

Kuantan, of course kena jumpa budak tu. Kalau tak, tak bermakna balik kuantan aku. HUHU. Maka berjumpalah kami. Tempatnya, rahsialah!!! HUHU. Lepak2. Guling2. Golek2. Gaduh2. Manja2. Kutuk2 org yang lalu depan kita org (budak tu yang ajar). Yaw!!! HAHA!!! =D Of course seronok. HUHU.

Tapi pagi ni, nak kena balik dah lah. HUHU. Penang sedang menunggu, kelas sedang menunggu. Buku pun sedang menunggu. HUHU. Malas pulak rasa. Wii...

SO!!! Lappy tak dok, means aku akan jadi katak di bawah tempurung di Penang. Maka, BLOG ni akan bersarang buat seketika. Jadi sapa2, yang ada lalu kat BLOG ni, tolong2 eh tgok2kan. Bersihkan sikit. HUHU. 

Salam. =)

Sunday, 21 October 2012

Plants & Zombies


Pernah main game ni tak korg??? Kalau tak pun. Pernah tgok tak??? Mesti pernahkan. Aku main game ni. Main-main, sampai jumpa robot besar!!! Aku main jelah. Dan aku terasa, lama pulak nak mati semua zombies ni. Nyaris kalah gak lah!!! Aku dengan EXCITEDnya. Gerakkan MOUSE selaju yang mungkin. KLIK!!! KLIK!!! KLIK!!! Laju... LAJU!!! Dan!!! Laju. Sangat bersemangat. Hiyak!!! Lepas tu, ROBOT tu meletup!!! Dan aku dengan GEMBIRAnya!!! JERIT kuat-kuat!!! HAHA!!! =D Dan aku terfikir. Kenapa kuat sangat aku jerit??? HAHAHA!!! =D Pecah perut aku GELAK. SORANG. Macam org giler dah!!! HAHA!!! =D Tapi aku rasa mcm seronok dan sngt EXCITED. HUHU....

*NGARUT??? Bior ah!!! Buek!!! =P

Tuesday, 16 October 2012

SIGH!!!

Dalam satu hari.
Hari nilah!!!
Yelah!!!
Hari ni!!!
Banyak betul benda jadi.
Dan!!!
Benda yang nak kena buat.
(lap peluh kat dahi. lempar ke tanah)


Dalam hujan yang agak lebat.
Dalam kereta
Tersandar di kerusi. 
Memejam mata. 

"Hello. Ayah. Kereta tak boleh START"
(beberapa minit kemudian)
"Baiklah."

Meredah hujan yang agak lebat.
Menapak satu persatu.

"Haziq. Pinjam motor. Bateri kereta aku KONG lah"
(kunci berserta ROAD TAX di berikan)

Dengan SEMANGAT yang masih ada.
Melangkah ke moto dengan LAJU.
VOOOMmm!!! 
(MOTO LC JE. Hiperbola bunyinya)

"Minyak tak dok pulak"
Dengan kelajuan sederhana. 
Sampai di STESEN MINYAK.
DAN!!!
SEAT moto tu tak boleh bukak.
ARGH!!!
Takut takut berani.
Teruskan perjalanan dengan sisa minyak yang ada.

Di dalam bakul.
Bateri kereta yang baru di beli.
SAMPAI.
LEGA.
Bateri di pasang. Enjin di hidupkan.
Alhamdulillah.

Ke destinasi seterusnya dengan kereta pula.
DAN!!!
Hp tertinggal.
ARGHH!!!
Semua LIST barang nak beli ada dalam tu.
Haih...
Dengan memori yang tak berapa kuat.
Ambil je barang yang ternampak.
FUHH!!!

PISANG GORENG BESERTA AIR JAGUNG. 
Menjadi penenang JIWA. (^_^)v

Sunday, 14 October 2012

Road to Pangkor

Hujung minggu yang di nantikan!!!
Holiday to Pangkor.
Apa yang di jangkakan semua meleset.
Tak mahal mana pun nak pergi sana. 
Murah jelah!!! HAHA!!! =D 
Sangat banyak benda nak di ceritakan sebenarnya.
Banana boat, snorkeling, masalah lagi.
Seronok sebanarnya! =D
SPEECHLESS!!!
SANGAT SERONOK!!! =D
THANKS TO ALL!!! 
Korang memang BEST!!!


Aku sangat berharap, semua org yang JOIN trip ni.
Ada dalam gmbr ni.
Tapi apakan daya.
ARGHHH!!!
Kecewa sikit rasa. ='(


SO!!! OUR NEW DESTINATION!!!
DRUM PLEASE!!!
(dum... dum... dum...)


GENTING HIGHLANDS!!!
FEWIIT!!!
GENTING!!! 
TUNGGU KITA ORANG!!!
(^_^)v

Wednesday, 10 October 2012

Tapi Bagaimana



Tapi Bagaimana. Spider nyanyi. Aku rasa semua FAMILIAR dengan lagu ni. Cuba tgok VIDEO dia. Aku rasa STYLE kot. HUHU. =P  TAPI!!! Ada org ckp, VIDEO ni. Dia tiru satu SHORT FILM ni. tajuk dia "SIGNS". TGOK BAWAH NI!!!

http://www.youtube.com/watch?v=yodgD1jR2fU&feature=related
(BUKA LINK NI)

HA!!! Mungkin ah TIRU kan. Tapi aku tetap rasa MUSIC VIDEO TAPI BAGAIMANA ni BEST!!!
HOHO!!! =D Bior ah org nak kata TIRU ke apa. Kalau tak dok MV ni. Org tak tau kot SHORT FILM SIGNS ni. HUHU.






Tuesday, 9 October 2012

KAKI BULI

Aku serta roomate aku yang sorg ni. 
Free hari ni. 
Maka kami pun tidolah. 
Sedar2, tu dia!!! 1.30pm dah. 
Tak mkn lagi ni. 
Dengan CARGASnya, kami melangkah ke dewan makan. 
Tunggu kami!!! HAHA!!! =D 
Dah lmbt, org pun tak ramai. 
Maka berLUNCH lah kami berdua. 
Tak lama lepas tu. 
"Boleh tak aku makan dengan korg???" (someone)
"Eh??? Sure! Duduk jelah." (Aku)
Dengan ramahnya dia membuka cerita satu per satu.
Then. Dia 22 umurnya. No wonder aku rasa dia sangat matang.
Tapi!!! 
Course Komputer.
Dan aku teruja. 
Sebab aku jumpa seseorg drpd course Komputer yang tak NERD.
HAHA!!! =D
Sory gang2 Komputer. HUHU...
(TAK NIAT NAK KUTUK)
Story... Story... Story...
"Aku dulu kena BULI je kot kat sekolah"
Ok. Satu CONFESSION yang sangat berani. HAHA!!! =D
Rilek bro. HUHU...
Tapi tgok muka. Mcm muka pembuli. Bukan muka di buli.
HAHA!!!
Tapi aku tgok dia STYLE ah!!! KACAK BANGAT.
GADIS-GADIS tgok cair ah!!! 
WAWAWA!!! 
Aku penah nampak dia kuar dengan awek dia pakai baju sama.
HAHA!!! =D
KANTOI SUDAH!!! (^^,)v
RILEK BRO. ZAMAN KAU KENA BULI DAH HABIS. =)

Sunday, 7 October 2012

Ini saya! =D


Jika saya rasa awak BODOH. Saya akan ckp kat awak. 
"Hey! Awak BODOH lah".

Kalau saya rasa awak  tak betul. 
Saya akan biarkan awak terus jadi tak betul.

Kalau saya tgok awak BERLAGAK. 
Saya akan buktikan awak tak patut berlagak.

Kalau saya rasa awak COOL.
Saya akan KAGUM dengan awak.

Kalau saya rasa awak STYLE.
Saya akan JELES dengan awak.

Saya tak perlukan KRITIKAN sesiapa.
TERUTAMA daripada awak.
Ha!!! Awaklah wahai GADIS! =)
HEHE. =P
Saya tetap dengan CARA saya. =D 

Friday, 5 October 2012

Waffle OH waffleS!!! =D

Tetiba pulak mengidam benda kat sebelah ni. OK, lepas solat Jumaat pergi beli satu. Sedapnya!!! HUHU. =) Waffle Coklatlah!!! Order!!! Wow!!! Aku teruja tgok org yang buat Waffle ni. 1st time aku rasa. Dia guna timer. HAHA!!! =D Macam lawak. Tapi berguna kot. Lepas dia letak benda dan rata-ratakan kat kuali dia tu. Dia tutup. Dan tett!!! Masa dia 3.10 minit. HAHA!!! =D Aku pun mcm. OK. Kedai ni dasyat. So aku pun tunggulah 3.10 minit. Dengan penuh debaran aku tunggu. Setiap saat, masa berkurang. Dah smpi masa. TEEEEEEETTTTTTTTTTTT!!!! Mak ai!!! Kuat giler bunyi timer dia!!! HAHA!!! =D Pengalaman yang menarik aku rasa. Aku tak pernah tgok lagi org buat waffle mcm tu. HUHU... =D

Thursday, 4 October 2012

MONEY

Duit boleh beli kebahagiaan ke? Ramai ckp mcm tu. Kawan aku ckp, perempuan sekarang nak duit je. Rupa tak dok, poket penuh. Keliling awek. Betul ke? Kenapa boleh jadi mcm ni? Hidup sekarang ni terdesak sangat ke? Tapi, kalau tak dok duit pun. Susah hidup ni. Tu tak boleh. Ni tak boleh. So mcm mana ni? Kira betullah duit tu memang boleh beli kebahagiaan? Tapi bila duit dah banyak, lain pulak masalahnya. Timbul pulak masalah kurang kasih syg. Nak cari duit, kerja kerja dan kerja. Lepas tu mulalah. "awak ingt duit tu boleh bawa kebahagiaan ke?" Mcm ni pulak jadinya. So mcm mana ni? Duit tu bawa kebahagiaan atau bencana? Hurm... Apa kata, kita amek je yang mana ada. Ada RM100. Belanja RM100. Ada lebih, belanja lebih. Sebab aku rasa, duit ni tak pernah cukup. =)