CLICKS HERE!!!

Saturday, 14 June 2014

Malaficent

Gelak.
Tawa.
Hari ni.
Tak rasa ada duka.
Alhamdulillah. Syukur.
Call. Sedikit hambar.
 It's my fault.=)
Terima.






Masih ada kasih sejati. (harap boleh dapat)
Tak semestinya sesama pasangan.
Suami isteri.
Orang yang kita tak kenal pun.
Boleh wujud kasih sejati.
Menakjubkan.
Kuasa Allah SWT!

#againtaktautulisapasapafahamfahamlahnowtrytowinbackmacamtakkuatsebabrasamacamtepuksebelahtanganohstress!hopekuatwishmeluck!<3

Friday, 6 June 2014

6th DAY!

Huargh!!! Enam hari bulan enam. Housemate aku semua dah habis praktikal. Tinggal nak settle exam dengan file NOSS depa je. Lepas uh habis ah diploma depa. Tunggu graduate je bulan sebelas ni. Sekali dengan aku. Habis praktikal, depa pun semua chow ah dari rumah ni. So aku pun tak kan nak stay sorang kan. Maka dengan itu aku pun kenalah cari housemate lain. Junior lama aku. Mujur lah depa bagi tumpang. Buat teruk. HAHA!=D Teringat pensyarah aku cakap. "housemate kita yang akan kekal nanti, suami atau isteri kita lah". Cewah ayat! HAHA!=D Depa habis praktikal, so aku tinggal sorang ah kat kilang tu. Haih... Cam sedih lak! Nanti kalau aku tertinggal stokin sapa nak tolong bawakkan lepas ni? Hp ke tertinggal? Ha... Aku nak rehat dengan sapa? Ayoyo! Sekali lagi buat teruk.=P Aku masuk kul tujuh, depa masuk kul lapan. So bila aku tertinggal barang, aku akan mesej semua housemate aku. Mintak tolong bawak kan. Nanti jumpa time rehat kul sembilan uh semua tnya, "dapat dah stokin?", "dapat dah hp?". Rasa di sayang dan di ambil berat lak. Keke. =P Nak tak nak, tahan jelah. Sikit je lagi ha! Nak berhenti dah lepas ni! HAHA!=D Rasa nak nyanyi ah! Jom jom jom!!!!

Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu
“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”
Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi
Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata
“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”
Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada
Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada
Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua

Ha... For someone. Sapa tau tau lah! Happy 6th day. (^^,)

Sunday, 1 June 2014

Keadilan Dunia

Aku selalu dengar, "dunia memang tak adil". Aku pun kadang-kadang cakap benda yang sama. "dunia tak adil". Tapi dua tiga hari ni aku rasa dunia adil je sebenarnya. Cuma dah jadi lumrah manusia yang memang tak bersyukur. Bukan tak bersyukur, tapi tak menghargai apa yang kita ada sekarang ni. Kira tak bersyukur lah tu kan? Tapi tak boleh jugak macam tu. Sebab kita mesti nak benda yang baikkan? Kalau dah dapat benda yang baik, mesti nak LEBIH baik lagi. Dah dapat yang LEBIH baik, nak LEBIH-LEBIH  baik pulak. Benda ni kira tak bersyukur ke eh? Atas diri masing-masing lah. Korang fikir sendiri ye. Pada aku, of course lah aku nak benda yang paling baik kalau boleh. HAHA!=D

Berbalik kepada topik kita tadi. "dunia tak adil". Cuba korang fikir. Bayang ke. Ingat balik ke. Masa korang kecil-kecil dulu, penah tak korang JELES dengan kawan-kawan korang? Sepupu ke? Sedara ke? Tak yah masa zaman kanak-kanak riang tulah, kita amik contoh sekarang ni. Jeles kat sini umum lah. Contohnya kawan korang pakai iphone, korang pakai hp buruk je. Tak pun, parents depa dapat luangkan masa dengan depa. Korang tak dapat sebab parents busy. Kira pape jelah yang membuatkan korang jeles sama ada kawan, sepupu, sedara even dengan orang yang korang tak kenal sekali pun. Mesti adakan? Kalau tak dak, korang manusia tak normal! HAHA!=D

Bila korang tengok orang kan, korang jeles dengan apa yang dia orang ada. Tapi kan, sedar tak sedar dia orang pun sebenarnya jeles dengan apa yang korang ada. Ha... Mudah kan? Kat sini kita dah dapat tengok yang dunia ni adil sebenarnya. Setuju tak? OK second pulak. In case lah korang nak sesuatu barang. Tak dapat, sebab duit tak dek sangat. Parents pun bukan kaya sangat. Nak mintak pun segan, serba salah. So korang diam je. Yang kawan korang ni pulak, rasa nak. Senang-senang je dapat. Anak orang kaya katakan. Korang pun mula terfikir, bestnya jadi kaya. HAHA!=D Tapikan, kadang-kadang kita tak sedar aw. Hari ni kita nak, kita tak dapat. Tapi minggu depan kita nak, kita dapat. Bulan depan kita nak, kita dapat jugak. Nampak tak? Sekali kita tak dapat. Tapi at the end, kita dapat dua. Ha...

Banyak je lagi sebenarnya. Tapi korang fikir ah. Baru otak berjalan sikit. HAHA!=D Kadang-kadang Allah  tentukan duit kita tak banyak, supaya kita tak pening nak jaga harta. Tak bagi kita ada anak supaya kita tak pening nak melayan kerenah depa. Ha... Macam tulah. Pernah je kan dengar ayat-ayat ni kat laman sosial. Tu pun dah buktikan dunia ni adil. Perasan tak? HUHU. Panjang aku taip ni, korang faham ke tak ni? Dapat bayang tak? HAHAHAHA!!!!=D

p/s:imloveyoumissyouiliakshapikiak<3